vineri, 20 ianuarie 2012

TATUAREA IEPURILOR DE RASA


Daca te uiti la setul de tatuaj o sa vezi ca fiecare numar si litera este facut dintr-o multime ce formeaza o sigura litera digitala.Cand clestele de tatuaj este inchis pe urechea iepurelui formeaza o serie de gauri mici.Atunci acea zona se freaca cu cerneala de tatuat . Cerneala de tatuaj care se duce in gauri devine permanenta in timp ce cerneala ce ramane la suprafata se va sterge. Te vei intreba daca tatuajul este dureros pentru iepure. Raspunsul este Da ,dar doar pentru un scurt timp.La fel ca si pentru noi oamenii cand ne facem gauri in urechi.
Tatuajul reprezinta o metoda permanenta de a deosebi un iepure de altul.Tatuajele sunt necesare pentru rezultate insa este la fel de important pentru o buna intretiinere a evidentei si ar trebui sa fie o parte importanta din programul dumneavoastra managerial de crestere a iepurilor. Daca aveti un program mai mic nu ar fi practic sa cheltuiti bani pentru a cupara consumabile necesare tatuari mai ales daca esti la inceput .Intraba altui crescatori daca iti pot tatua ei animalele pentru inceput. Sansele sunt ca 4 conducatori sau membri cluburilor locale sa fie de accord sa te ajute.
Tatuajul poate sa fie un numar ,un cuvant sau o combinatie . Poti dezvolta un sistem de tatuaj ca sa ti se potriveasca.Majoritatea seturilor de tatuaje sunt limitate la 5 numere ori litere pentru fiecare tatuaj deci fi sigur ca iei asta in calcul.
Cum se face tatuajul

Pe moment ce iepuri se inmultesc vei dori sa inveti cum sa iti tatuezi propriul animal.Uita-te la alti crescatori cand fac tatuaje.
Uite niste sfaturi despre tatuaj care te-ar putea ajuta.

practica prin a pune numarul sau litera in clestele de tatuaj.Dupa care pune pe o bucata de hartie pentru a verifica ce ai in cleste.Este foarte usor sa ai 21 cand de fapt tu vrei 12.Verificand pe o hartie mai intai vrei evita multe greseli.
Alege iepuri care nu sunt de calitate pentru primele tale tatuaje
Foloseste o mica carpa imbibata cu alcool sanitar pentru a sterege interiorul urechi inainte de a tatua.,in felul acesta se curata suprafata de uleiurile natural si permite cerneli sa adere mai bine.
Inainte de a tatua uite te la interiorul urechii stangi.trebuie sa poti vedea vase de sange care sunt chiar sub piele gaseste un loc unde nu sunt vase mari si incearca sa plasezi tatuajul acolo Chiar daca planuiesti cu atenti poti lovi un vas de sange.Asta va cauza sangerare dar apasand usor o poti opri.Sangerarea poate sterge tatuajul scotand cerneala din gauri,evitand vasele de sange poti face un tatuaj bun.Cere unui prieten sa tina bine iepurele cat timp tu pui clestele de tatuaj pe urechea iepurelui.
Capsarea cu clestele pe urechea iepurelui este partea cea mai grea deoarece nimeni nu vrea sa fac rau unui animal si le este frica sa nu apese prea tare.Incearca sa te linistesti cu gandul ca durerea dureaza doar un scurt timp.Elibereaza prinderea clestelui imediat dupa ce l-ai inchis si ce a fost mai rau s-a terminat .Este greu sa spui exact cat de mult sa inchizi clestele pentru a asigura un tatuaj bun.Daca tatuezi iepuri tineri urechea lor tanara va necesita doar o presiune egala cu cea care o folosim sa testam tatuajul pe hartie.Animalele mari invarsta au pielea mai groasa deci este nevoie de o presiune la mai mare cand gaurim.

Dai iepurelui cateva secunde sa se calmeze si dupa aceea uite te inauntrul urechi.Tatuajul tau va aprea ca o serie de ace. Acum esti gata sa aplice cerneala de tatuaj.Se poate folosi o periuta de diniti mai veche.Uni iepuri par a nu fi deranjati de acesta parte a procedurii.

Nu te ingrijoara excesul de cerneala se va sterge ori mama iepuroaica il va curata.Daca nu s a curatat pana cand iepurele intra intr o expozitie il poti curata in asa fel incat tatuajul sa fie mai usor de citit.Foloseste un tesut pe care ai pus vaselina sau servetele pentru bebelusi pentru a sterge exesul de cerneala din ureche.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu